Warning: Declaration of ES_Text_Diff_Renderer::_lines($lines, $prefix, $class) should be compatible with Text_Diff_Renderer::_lines($lines, $prefix = ' ') in /homepages/7/d310726501/htdocs/Hosting/santinimatias/wordpress/wp-content/plugins/exploit-scanner/exploit-scanner.php on line 955
Columbia College | Matias Santini

Columbia College

Child Development Center

This project is in current construction.

One of the last projects I was involved while working for Paul Roberts & Partners was this village of five small residential-type buildings, which responded to the proportion and needs of the real users (kids), to the environment in which is being constructed, and the integration of the indoor and outdoors areas, all situated carefully in between existing oaks and other meaningful trees.

The uses includes:

– Administration and staff workrooms

– Classrooms/meeting rooms

– 3 child learning rooms (Infant, Toddler & Preschool)

– Outdoor learning areas

This project was carefully designed so it would have great sustainable features, including natural light in each and every room, Passive solar orientation, natural ventilation & astounding indoor quality.  In fact, every element in those buildings, especially on the child learning rooms, was carefully placed so it would respond to the kid’s needs.

This project applied for GOLD.